PESTILENCE (ned)

PESTILENCE (ned)

2022. aasta suvel Vana-Vigalas aset leidva festivali Hard Rock Laager pealavale astub Hollandist pärit PESTILENCE, üks tehnilise death metali alustaladest. Aastal 1986 loodud ning algselt thrash metal bändina alustanud ning maineka firma Roadrunneriga plaadilepingu sõlminud Pestilence liikus kiirelt death metali suunas. Nüüdseks Asphyxi ninamehena tuntud Martin von Druneni vokaalipartiid muutusid meloodilisemast sügavamaks ja nende teine stuudioplaat “Consuming Impulse” tõi neile rahvusvahelise tuntuse just death metal bändina. Peale von Druneni lahkumist vokalistikohustused üle võtnud kitarrist Patrick Mameli on bändis nüüdseks ainus asutajaliige, kuid just tema käe all salvestati klassikaline album “Testimony of the Ancients”, mille produtseeris legendaarne Scott Burns. Plaadil teeb kaasa ka Tony Choy, tolleaegne Cynicu bassimees ning esimene singel “Land of Tears” sai kõvasti tähelepanu MTV Headbanger’s Balli karmima muusika segmendis. Pestilence oli leidnud võrdväädse koha Atheisti, Cynicu ja Deathi kõrval kui üks algupärastest tehnilise ja progressiivse death metali bändidest. Seda perioodi vaadatakse ka kui loogilist teekonda järgmise plaadini “Spheres”, millel oli death metal juba sügavalt läbi põimitud jazz fusioni elementidega ja kus kasutatakse läbivalt eksootilist kitarrisüntesaatorit.
Pestilence’i maine oli kasvanud iga järgneva plaadiga, kuid sellega üheskoos arenesid eri suundades ka liikmete muusikalised eelistused ning aastal 1994 otsusti üheskoos pillid kotti panna. Mööduma pidi 16 aastat, et bänd jälle stuudiosse jõuaks ja “Resurrection Macabre” pani alguse bändi esimesele taasühinemisele. Sama perioodi lõppu kuulub ka “Obsideo”. Teise taasühinemise ajal salvestati “Hadeon” ning “Exitvm”; tänavu on salvestamisel juba kümnes kauamängiv “Portal”.
Pestilence on:
Patrick Mameli – kitarr, vokaal
Rutger van Noordenburg – kitarr
Joost van der Graaf – bass
Michiel van der Plicht – trummid
Diskograafia:
Malleus Maleficarum (1988)
Consuming Impulse (1989)
Testimony of the Ancients (1991)
Spheres (1993)
Resurrection Macabre (2009)
Doctrine (2011)
Obsideo (2013)
Hadeon (2018)
Exitivm (2020)
Vaata Pestilence’i eri palgeid läbi aegade:
“Land of Tears” albumilt “Testimony of the Ancients” (1991)
“Mind Reflections” albumilt “Spheres” (1993)
“Devouring Frenzy” albumilt “Resurrection Macabre” (2009)